Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-06@06:17:49 GMT

علت افت شدید شاخص بورس طی دیروز و امروز

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۸۶۱۸۶

علت افت شدید شاخص بورس طی دیروز و امروز

به گزارش مهر، رضا خانکی در مورد علت افت شدید شاخص طی امروز و دیروز اظهار داشت: بازار سهام روند طبیعی خود را طی می‌کند؛ روزهای پیاپی رشدهای ۲ و ۳ درصدی شاخص را شاهد بودیم و بین ۶ تا ۱۰ درصد از سقف شاخص بورس کاسته شده است.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: در حقیقت، طی چند ماه گذشته شاهد رشد ۴ تا ۵ برابری شاخص بورس بودیم، بنابراین یک اصلاح ۱۰ تا ۱۵ درصدی در بازه زمانی بلندمدت، طبیعی به نظر می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: درست است که سرمایه گذاران جدید در بورس، در این چند روز ضرر دردناکی را متحمل شدند اما برای کسانی که بلندمدت در بازار بودند اصلاح عجیبی رخ نداده است؛ بنابراین این اصلاح‌ها روند طبیعی بازار است و مشکل خاصی پیش نیامده است.

خانکی گفت: زمانی که در بازار بورس اصلاح رخ می‌دهد، همه در خبرها به دنبال متهم اصلی می‌گردند و به عنوان مثال موضوع سلف نفتی را مورد اشاره قرار می‌دهند و یا اینکه به صندوق‌های ETF اشاره می‌کنند؛ در حالی که این اخبار، خبرهای جدیدی نیست و افراد به دنبال توجیه فرایند بازار هستند، در حالی که واقعیت این است که اصلاح بازار همزمان با این اخبار بوده است.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: زمانی که اصلاح پایان یابد سهم‌هایی که از ارزندگی بالاتری برخوردارند توسط سرمایه گذاران با قیمت پایین خریداری خواهند شد.

آیا فروش حقوقی‌ها به ترس سهامداران حقیقی دامن زد؟ 

وی با بیان اینکه فعالان بازار سرمایه نگران نباشند، گفت: این مسائل جزو ذات بازار است. در نقطه‌ای میل به گرفتن سود در بورس بیشتر و در نقطه‌ای نیز میل به ورود پول و خرید سهام بیشتر می‌شود؛ نکته این است که هیچکس هیچ وقت نمی‌تواند این نقاط را تعیین کند، ممکن است بسیاری از این سهام‌هایی که در حال فروخته شدن هستند، طی یک ماه آینده با قیمت بالاتری در صف فروش عرضه شوند.

خانکی در خصوص اینکه فعالان بازار میگویند صف فروشی که از سوی حقوقی‌ها ایجاد شده به ترس سهامداران حقیقی دامن زده است، تصریح کرد: این آیتم، آیتم خیلی روشنی نیست؛ حقوقی شخصیتی است که به دنبال کسب سود از خرید و فروش است. بنابراین این نوع تقسیم بندی، تقسیم بندی درستی نیست.

وی افزود: اما اگر در اینجا منظور سهام دار عمده شرکتهاست باید بگویم که این سهامداران به دنبال نوسان گیری از سهم خود نیستند. طبیعتاً یک شرکت حقوقی که روی سهمی سرمایه گذاری می‌کند به دنبال انتفاع خود و سهامدارانش است.

ریسک‌های سیستماتیکی به بازار در حال تحمیل شدن است

این کارشناس بازار سرمایه گفت: همچنین اگر بگوییم شخصی عمداً این کارها را در بازار سرمایه می‌کند، موضوع درستی را مطرح نکرده‌ایم؛ اما باید توجه داشت که در حال حاضر ریسک‌های سیستماتیکی به بازار تحمیل می‌شود که بازار هنوز نمی‌داند باید چه واکنشی نشان دهد؛ به عنوان مثال اثر خبر گشایش اقتصادی به احتمال زیاد بیشتر از مساله اوراق سلف نفتی است و احساس می‌کنم بسیاری از خبره‌های بازار به این اخبار حساس شده‌اند. مثلاً فکر می‌کنند که دولت در حال توافق خاصی با چین و یا هر کشوری است و یا اینکه بخشی از پول‌های کشور از کره در حال آزاد شدن است و یا هر چیز دیگری که روی پارامترهای اقتصاد کلان تأثیر گذارد. از این رو smart money (پول هوشمند) با احتیاط در حال خرید است.

خانکی افزود: اگر این اخبار را از بازار کنار بگذاریم، متوجه می‌شویم که اتفاق ویژه ای در بازار به وقوع نپیوسته و روند بازار روند طبیعی است. اینکه گفته شود بابت اخبار رانتی خاصی حقوقی‌ها در حال فروش سهام‌هایشان هستند، درست نیست.

وظیفه صندوق توسعه، حمایت از نقدشوندگی بازار است

وی در ادامه با بیان اینکه وظیفه صندوق توسعه بازار حفظ نقدشوندگی بازار است و نمی‌توان برای صندوق هیچ نقشی جهت حفظ سودآوری بازار متصور شد، گفت: اگر این‌طور باشد، همه فعالان بازار قیمت‌ها را حبابی می‌کنند و همهمه راه میفتد که چرا صندوق توسعه حمایت نمی‌کند و در این حال نیز صندوق توسعه با کلی سهام می‌ماند.

خانکی تصریح کرد: اگر کمیته سرمایه گذاری صندوق به این نتیجه رسید که نقدشوندگی بازار دچار اخلال شده به این موضوع ورود می‌کند که تقریباً همواره این کار را کرده است؛ البته این موضوع به یک باره اتفاق نمی‌افتد بلکه حمایت صندوق از سهم‌های جریان ساز بازار تا نقطه اشباع فروش ادامه دارد؛ به عنوان مثال طی روزهای اخیر شاهد حمایت صندوق از سهم‌هایی همچون فولاد، فملی، پالایشگاه‌ها، شبندر و … بوده ایم.

وی تاکید کرد: به هر حال اگر قرار باشد در هر قیمتی سهام‌ها را بخرد بازار از شکل عرفی خود خارج می‌شود چراکه نوسانات جزئی از بازار است.

منبع: الف

کلیدواژه: بازار سرمایه صندوق توسعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۸۶۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص

بازار سرمایه با توجه به افت ارزش معاملات فعلا در وضعیت رکودی به سر می برد و در این روز ها رشد خاصی را تجربه نمی کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بازار سهام آخرین روز کاری هفته را کاملا متعادل آغاز کرد، به طوری که به نظر می رسد فعلا نه انگیزه ای برای صعود دارد و نه آنقدر فروشنده در بازار حضور دارند تا بتوانند شاخص کل را منفی کنند.

در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با ریزشی 5 هزار واحدی به 2 میلیون و 264 هزار واحد رسید. همچنین شاخص کل هم‌وزن نیز با رشدی جزئی  به ارتفاع 750 هزار واحد رسید.

گفتنی است سه نماد «فملی»، «فارس» و «فولاد» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «آریا»، «مادیرا» و «وهور» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «شستا»، «ذوب» و «غبشهر» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «فزر»، «خاور» و «فنر» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.

لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 16 اردیبهشت ماه 1402، مبلغ 3 هزار میلیارد و 900 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 150 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

دیگر نکته ای که در معاملات امروز بازار سرمایه به چشم می خورد، بازگشایی منفی صندوق های طلا با توجه به افت نرخ ارز در بازار غیر رسمی و همچنین نزول انس جهانی بود.

در بازار امروز 142 نماد در محدوده مثبت و 297 نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس 150 نماد در محدوده مثبت و 182 نماد در محدوده منفی معامله شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • آینده بورس در چند پرده
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص