Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@01:22:31 GMT

علت افت شاخص بورس در چند روز اخیر

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۳۴۲۶۳

علت افت شاخص بورس در چند روز اخیر


به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، همایون دارابی به افت دیروز شاخص بورس اشاره کرد و افزود: روند اصلاحی شاخص بورس از علت چندان معقولی برخوردار نیست و اکنون بازار وارد مرحله احساسی و هیجانی برای فروش شده است.

وی اظهار کرد: بررسی روند معاملات بازار در چند روز گذشته نشان‌دهنده افزایش میزان فشار حقیقی‌ها و ورود بخشی از نقدینگی این افراد به سمت صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت و اوراق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دارابی خاطرنشان کرد:‌ این مدل حالتی از مدل شناخته شده از هیجان فروش است، بدین معنا که افراد اقدام به فروش سهام و نگهداری نقدینگی در اختیار خود می‌کنند، با این امید که بتوانند در آینده همان سهام را با قیمت‌های پایین خریداری کنند و دوباره به سمت سرمایه‌گذاری در بازار سهام بازگردانند.

کارشناس بازار سرمایه افزود:‌ اکنون هیجان فروش حاکم شده در بازار قابل سرایت است، بدین معنا که زمانی که یک سهم در صف فروش قرار می گیرد نمادهای دیگر در بازار به دلیل ترس حاکم شده در بازار وارد صف فروش می‌شوند، این اتفاق را در بازار امروز شاهد بودیم که با ایجاد صف فروش چند نماد شاخص‌ساز باقی سهام وارد صف فروش شدند.

وی با تاکید بر اینکه بازار اکنون نیازمند اعتماد است، گفت: با ایجاد اعتماد به آینده بازار می‌توان شاهد کاهش نوسان‌های ایجاد شده و بهبود وضعیت بازار بود.

دارابی ادامه داد: اکنون یک سری از بلاتکلیفی‌ها در مسایل کلان کشور مانند نرخ ارز و لایحه بودجه وجود دارد، در کنار آن سطح نقدینگی در بازار کاهش پیدا کرده است و باید منبعی برای ورود نقدینگی در این بازار تامین شود.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد:‌ روز گذشته هیات مدیره سازمان بورس جلسه ای را برگزار و هشت بند را جهت حمایت از بازار تصویب کرد اما به نظر می‌رسد منابع و تصمیمات بیشتری برای حمایت از بازار لازم است.

وی به اقدامات تاثیرگذار در بهبود روند معاملات بورس اشاره کرد و گفت: مهمترین اقدامی که باید در این زمینه انجام شود، رفع ابهامات موجود در زمینه قیمت‌گذاری‌ها و نرخ ارز است.

به گفته دارابی، با کاهش قیمت‌گذاری‌ها و تزریق نقدینگی به بازار می‌توان شاهد بهبود وضعیت بازار بود.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه هر سال با ورود به ماه اسفند به دلیل مواجه شدن با کاهش نقدینگی، این جو در بازار حاکم می شود، اظهار داشت: با تزریق نقدینگی در بازار می‌توان امیدوار به ایجاد تعادل در معاملات بازار بود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا احتمال بازگشت رشد به معاملات بورس تا پایان امسال وجود دارد یا خیر؟ گفت: این موضوع بستگی به این دارد که سیاست اقتصادی شفافی در کشور درباره نرخ بهره، نرخ ارز و لایحه بودجه وجود داشته باشد تا بتوان دورنمای روشنی را مقابل فعالان بازار قرار دهیم.

دارابی تاکید کرد: اکنون همه در بازار در انتظار مشخص شدن این مسایل هستند و این امر باعث ایجاد چنین جوی در بازار شده است.

شاخص کل در بازار بورس دیروز (شنبه) ۳۷ هزار و ۶۲۳ واحد افت داشت که در نهایت این شاخص به عدد یک میلیون و ۱۳۵ هزار واحد رسید.

منبع: تابناک

کلیدواژه: علی انصاریان دهه فجر حکومت پهلوی سی و نهمین جشنواره فیلم فجر شفافیت آرای نمایندگان شاخص بورس بازار سرمایه علی انصاریان دهه فجر حکومت پهلوی سی و نهمین جشنواره فیلم فجر شفافیت آرای نمایندگان صف فروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۳۴۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از توانیر، مسعود خانی مجری طرح‌های بهینه سازی شرکت توانیر افزود: اگر مشارکت هر چه بیشتر در فروش انرژی در بازار بورس که می‌تواند به دریافت نقدی بلافاصله صورتحساب منجر شود را با بازاری که در آن شرایط فروش نقدی وجود ندارد، مقایسه کنیم قطعاً شرایط بهتر و مناسب‌تری است هرچند که این موضوع نیز قابل درک است که نمی‌توان از شرکت توزیع انتظار داشت وقتی امکان خرید در بازار عمده فروشی با نرخ مشخصی را دارد، در بازار بورس نقدی به قیمت بالاتری از قیمت بازار، برق را خریداری کند و این انتظار نمی‌تواند انتظار به جایی باشد.

وی با اشاره به درخواست نیروگاه‌ها برای افزایش قیمت‌های بازار تاکید کرد: این موضوع در اختیار توانیر نیست، بلکه باید از طریق هیأت تنظیم بازار برق پیگیری شود و مصوبات آن نیز به تأیید وزیر محترم نیرو برسد.

به گفته وی، این موضوع که فروش نیروگاه‌ها در بورس به قیمت کمتر از بازار منجر به کاهش سود حسابداری شرکت در صورت‌های مالی می‌شود و این مشکل به ویژه برای شرکت‌هایی که بورسی هستند حادث می‌شود که باید به مجمع و سهامداران خود درباره کاهش سودشان توضیحات ارائه کنند، موضوعی است که شاید درست به نظر برسد، اما می‌توان از این زاویه به موضوع نگاه کرد که شرکت‌ها با دریافت نقدینگی زودتر نسبت به حالت فروش در بازار، می‌توانند در کسب‌وکارهای موازی مشارکت کنند و با منابع حاصل از منافع ناشی از این کسب و کارها کاهش سود را به راحتی جبران کنند. در این صورت شرکت از این بابت هم نباید دغدغه‌ای داشته باشد، هر چند که به‌کارگیری منابع نقدی در کسب و کارهای دیگری نیازمند تغییر رویکرد در مدیریت نیروگاههای بورسی است.

کد خبر 6097401 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • گزارش بورس امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص