Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-06@07:04:17 GMT

علت ریزش امروز بورس چه بود؟

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۲۳۳۴۵

علت ریزش امروز بورس چه بود؟

امروز با ادامه فشار فروش در بازار سرمایه شاخص کل به ریزش خود ادامه داد و فلزات اساسی هم با افزایش تدریجی عرضه ضرر کردند.

به گزارش سرویس بورس مشرق، امروز شاخص کل بازار سرمایه باز هم مانند روزهای گذشته رو به پایین حرکت کرد. هرچند با افزایش امید سهامداران بازار در پی گشایش‌های اقتصادی از طرف کره جنوبی، سهم‌های ارزنده و بزرگ بازار رو به افزایش قیمت حرکت کردند از طرفی هم با باز شدن ارزهای بلکه شده ایران در کره جنوبی، انتظارات کاهش قیمت ارز بالاتر رفت و در نهایت، خروج پول حقیقی از بازار شدت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

بیشترین تغییر مالکیت حقیقی و حقوقی در بورس +جدول

امروز شاخص کل بازار سرمایه ۵ هزار و ۹۱۵ واحد افت کرد و باز هم نشان داد که هنوز موج مثبتی روی نوسان آن نیفتاده است و در زمان بسته شدن معاملات یک میلیون و ۲۰۵ هزار و ۷۲۷ واحد را نشان داد. شاخص هم‌وزن هم امروز با شاخص کل هم‌مسیر بود به طوری که ۷۱۶ واحد افت کرد و در نهایت به ۴۳۴ هزار و ۳۸۹ واحد رسید. به گفته کارشناسان، اگر دامنه نوسان معاملات بازار نامتقارن نبود، شاخص کل از این میزان بیشتر هم سقوط می‌کرد و باید شاهد کف‌های پایین‌تری در بازار می‌بودیم.

در این میان، افزایش قیمت فلزات گرانبها هم تأثیری در معاملات امروز فلزات اساسی نگذاشت و در عوض برخی از تک‌سهم‌ها در گروه‌های پراکنده مانند «وپارس»، «وملی» و برخی از نمادهای سیمانی و غذایی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری روند رو به رشد داشتند. البته، امروز، نمادهای «بوعلی»، «فملی»، «سیتا»، «امین»، «فولاد» و «شستا» پرتراکنش‌ترین نمادها در بازار بودند که اکثرا صف فروش سنگینی داشتند.

پوریا نوروزی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با روند معاملات امروز این بازار اظهار کرد: ارزش معاملات خرد بورس و فرابورس به حدود چهار هزار و ۱۶۰میلیارد تومان رسید و بیش از ۵۴۵ میلیارد تومان تغییر خالص مالکیت افراد حقیقی به حقوقی و رشد بیش از یک درصد ۷۲ نماد و افت بیش از یک درصد ۵۰۹ نماد را شاهد بودیم.

وی تصریح کرد: با توجه به گزارش‌هایی که در رسانه‌های خارجی درباره قیمت نفت منتشر شده، احتمالاً قیمت نفت برنت در سه ماه دوم امسال به ۷۰ دلار برای هر بشکه و در سه ماه سوم به ۷۵ دلار برای هر بشکه برسد. این رقم‌ها در برآورد پیشین بانک گلدمن ساکس به ترتیب ۶۰ و ۶۵ دلار برای هر بشکه بود بنابراین، این بانک انتظار دارد که تقاضای نفت تا اواخر ژوئیه امسال به ۱۰۰ میلیون بشکه در روز برسد.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه قیمت فولاد در جهان به دلیل تعطیلات سال نو در چین کمی افت داشت، مطرح کرد: پس از این افت اندک، محصولات و مقاطع فولادی در چین در حال شکستن سقف قبل از تعطیلات هستند؛ ورق گرم به ۷۶۵ دلار و ورق سرد به ۸۷۸ دلار رسیده که تنها ۳ درصد با بالاترین سقف قیمتی پیش از تعطیلات سال نو چینی فاصله دارند؛ تاجران و کارشناسان چینی پیش بینی می‌کنند که با شروع پروژه‌های تعریف شده برای تقویت اقتصاد این کشور در کوارتر دوم و سوم، افزایش قیمت‌ها تداوم خواهد یافت.

نوروزی افزود: بازار روز گذشته شاهد افزایش تقاضای چشمگیر در سطح کلیت بازار بود و صف فروش بسیاری از نمادهای مهم بازار جمع آوری شد و ریسک خروج ایران از پروتکل الحاقی نیز به طور عملی پیش‌بینی می‌شود تا زمانی که بورس ما خبر خوبی را به طور قطعی نشنود، نمی‌توان برای آن وضعیت پایدار و یا رو به رشدی را در نظر گرفت، اما باید گفت که بورس در بلندمدت می‌تواند بازدهی خوبی داشته باشد و همیشه پیشرفت در این بازار دیده می‌شود.

وی درباره دلایل اثرگذار روی بازار گفت: امروز، با وجود اینکه شاهد رشد شاخص کل در دقایق ابتدایی بودیم، با بالا گرفتن اختلافات دولت و مجلس و همچنین، انتظار سهامداران برای کاهش نرخ ارز، صف‌های خرید تبدیل به صف فروش شدند ولی نمی‌توان در کوتاه‌مدت سرنوشت مشخصی را برای بازار در نظر گرفت.

منبع: بازار

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا بورس بازار بورس شاخص بورس بورس تهران فرابورس اخبار بورس سازمان بورس و اوراق بهادار بازار بازار سرمایه بازار سهام سهام ریزش بورس بازار سرمایه شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۳۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز (یکشنبه) بازار سهام، با ۵ هزار و ۱۸۶ واحد کاهش معادل ۲۳ صدم درصد به دو میلیون و ۲۵۹ هزار و ۷۳۱ واحد رسید.

به گزارش مشرق، شاخص هم وزن نیز با ۱۹۲ واحد افزایش معادل ۳ صدم درصد در محدوده ۷۵۱ هزار و ۳۷ واحد قرار گرفت.

نمادهای فملی، فارس، فولاد، شبندر، کگل، تاصیکو و وبملت از نمادهای تاثیر گذار منفی بر شاخص کل بورس بودند. اما نمادهای وامید، سدشت، کویر، غبشهر، ثفارس، وکغدیر و وبانک با تاثیر مثبت از کاهش بیشتر شاخص کل ممانعت کرد.

نمادهای شستا، ذوب، غبهشر، فملی، فولاد، خودرو، و توس و خساپا هم از نمادهای پرتراکنش بر بازار سهام بودند.

شاخص کل فرابورس نیز امروز با ۷ واحد افزایش به عدد ۲۵ هزار و ۲۰۱ واحد رسید.

نمادهای مادیرا، وهور، سپیدار، بپاس، آریان، فصبا و بساما از نمادهای با تاثیر منفی و نمادهای آریا، توسن، غصینو، کزغال، ثپردیس و حسینا از نمادهای با تاثیر مثبت بر بازار فرابورس امروز بودند.

بازار امروز سهام شاهد ۲۴۱ نماد مثبت برابر ۵۶۵ نماد منفی بود. ۵۳ صف خرید مقابل ۵۲ صف فروش تشکیل شد. خالص ورود و خرج پول حقیقی هم امروز به منفی ۸۴ میلیارد تومان رسید.

معامله گران امروز ۷ میلیارد و ۱۲۰ میلیون سهام را به ارزش ۲ هزار و ۹۵۶ میلیارد تومان دست به دست کردند.

ارزش دلاری امروز بازار سرمایه نیز ۲۳۴ میلیارد دلار بود.

دیگر خبرها

  • بورس امروز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • ریزش ۵ هزار واحدی شاخص بورس
  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص